Přeskočit na hlavní obsah

Meruňková jádra proti rakovině

Naše prababičky to znaly, proč my už ne?

V naší rychlé době a se stylem stravování, který je nyní, je velice těžké vyhnout se nějaké nemoci. Natož rakovině, která se stává čím dál tím častější. Vlastně se zkuste zamyslet nad tím, kolik lidí s rakovinou nebo těch, kteří na rakovinu zemřeli znáte. Docela dost, že? Přitom je tu docela jednoduché a přírodní řešení, jak se jí vyhnout. Samozřejmě není účinné na 100% jako nic na tomto světě (také nemůžete očekávat, že když budete celý den sedět na gauči a cpát se brambůrky, že Vás pár jader ochrání).

Otázkou je, proč my jsme na něj zapomněli.. Tím zázrakem jsou hořká meruňková jádra, která obsahují vitamín B17. Tento vitamín, i když již bylo několikrát v historii dokázáno, že ničí rakovinotvorné buňky, není uznán jako prevence či léčivo. To ovšem neznamená, že pro sebe nemůžete udělat něco dobrého a jádra si koupit a jíst je jako prevenci.

Jak to funguje? Laicky řečeno takto: vitamín B17, známý také jako Amygdalin, se štěpí na cukr a kyanovodík. A hádejte co, rakovinotvorné buňky milují cukr a tak ho z oběhu primárně zachytávají a živý se na něm. Ale jakmile zachytí právě vitamín B17 a sní cukr, zbyde zde kyanovodík, který je zabije. Zdravé buňky nejsou hladové po cukrech, takže ty přežijí bez následků! Je to přece tak jednoduché, přírodní řešení, žádně léky - příroda je a bude vždy nejmocnější čarodějka!

Poznámka na konec. Jelikož kyanoglykosid je velice jedovatý, je potřeba dodržovat denní doporučené dávkování. Popřípadě začít s menšími dávkami a pozorovat jak vaše tělo odpovídá a postupně přidat.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Tvarohová bábovka

A je tu další recept! Tentokrát na low carb, real food tvarohovou bábovku. Tento víkend jsme zase strávily v práci a jak už to tak bývá, kolegyně tam vždy přinesou něco, na co člověk skoro zapomněl. A tak jsem se dnes po běhu pustila do klasického českého dezertu - BÁBOVKY😍. Ne ale té bábovky z pšeničné mouky a cukru jako dělá každá babička, ale z opravdových surovin a úplně bez cukru! Ingredience Základ: 200g mandlové mouky 15g předtím hodinu namočených chia semínek přášek do pečiva bez fosfátů tučný tvaroh vanička (250g) 2 vejce 2 lžičky rozehřátého kokosového oleje (aby byla vláčná) sladidlo dle chuti - stévie kakaový prášek (tučný!) škořice citrónová kůra vanilkový extrakt Poleva: Volitelně já neměla chuť můžete ještě rozehřát pár kostiček 90% a více procentní čokolády s kokosovým olejem Postup Smícháte nejdříve všechny suché ingredience a poté do nich přimícháte všechny "mokré" Poté si těsto rozdělíte na polovinu a do první poloviny jsem...

Makové low carb lívance

Makové low carb lívance Také tak milujete mák? Já strašně a tak z něj zkouším tvořit kdesi cosi 😁 a tak vznikly tyto makové lívance na které budete potřebovat jen 3 ingredience! Ale ještě pár faktů o máku! Mák má skvělé účinky na lidské zdraví. Není jen chutný, ale obsahuje také veliké množství vápníku (několikrát více než mléko). Vápník je důležitý pro zdravé kosti a zuby. Jeho vliv můžeme také pozorovat na lepších vlasech a nehtech. Pozitivně působí na nervovou a svalovou soustavu. Má zklidňující účinky a napomáhá k lepší paměti. Tak proč nejíst mák? Ingredience na 1 porci Základ: 2 vejce 20g mletého máku 5g kokosové mouky (pokud chcete těsto sladké dejte stevii) Náplň: já volila tučný tvaroh a horké lesní plody Postup Rozklepnete si 2 vejce, přidáte mletý mák, kokosovou mouku a pořádně zamícháte (pokud se Vám těsto bude zdá moc tuhé, přidejte trošku vody) Lívanečky pečete na nepřilnavé pánvi popř. dáte trošku kokosového oleje Ozdobíte a spapát...

Paleo mandlové kaše

Paleo kaše Vzhledem k tomu, že nám nasadili rovnátka a zhruba týden jsme nemohly nic jiného než cokoli rozmixovaného nebo rozvařeného, přišlo na inspirace novými recepty a tak i vznikla tato kaše. Je skvěle jednoduchá a navíc si ji můžete doladit jak jen budete chtít. Například pokud nemáte rádi kokosovou mouku tak dejte lněnou a nebo mletý mák. Budete potřebovat: Mandlovou mouku 25g Kokosovou mouku 15g Lžíce kakaa Lžička skořice Voda (mandlové, kokosové mléko) 200g Vejce Lžička kokosového oleje Na ozdobení cokoliv co máte rádi💖 Postup: nejdříve si smíchám v hrnci mandlovou a kokosovou mouku se skořicí a kakaem (pokud nechcete kakaovou kaši tak nedávejte kakao a dejte třeba více skořice nebo vanilku), zaliji vodou nebo mlékem a dám na plotnu nechám chvíli probublávat a jakmile je hustější, sundám z plotny a přidám lžičku kokosového oleje a vejce (pokud ji chcete sladší, přidejte stévii) a pořádně metličkou promíchám a dám zpět povařit jakmile vidím, že je kaš...