A je tu další recept! Tentokrát na low carb, real food tvarohovou bábovku. Tento víkend jsme zase strávily v práci a jak už to tak bývá, kolegyně tam vždy přinesou něco, na co člověk skoro zapomněl. A tak jsem se dnes po běhu pustila do klasického českého dezertu - BÁBOVKY😍.
Ne ale té bábovky z pšeničné mouky a cukru jako dělá každá babička, ale z opravdových surovin a úplně bez cukru!
Ingredience
Základ:200g mandlové mouky
15g předtím hodinu namočených chia semínek
přášek do pečiva bez fosfátů
tučný tvaroh vanička (250g)
2 vejce
2 lžičky rozehřátého kokosového oleje (aby byla vláčná)
sladidlo dle chuti - stévie
kakaový prášek (tučný!)
škořice
citrónová kůra
vanilkový extrakt
Poleva:
Volitelně já neměla chuť můžete ještě rozehřát pár kostiček 90% a více procentní čokolády s kokosovým olejem
Postup
- Smícháte nejdříve všechny suché ingredience a poté do nich přimícháte všechny "mokré"
- Poté si těsto rozdělíte na polovinu a do první poloviny jsem přidala citrónovou kůru a vanilkový extrakt, do druhé poloviny jsem přidala kakao a skořici dle chuti
- Troubu si předehřejte na 170 stupňů a vymažte si formu na bábovku máslem a vysypte kokosem.
- První dejte světlou a poté tmavou vrstvu těsta a dejte péct cca na 30 minut.
- Vyndejte a nechte vychladnout, poté nakrájejte a můžete mlsat💖
ahoj! zkousely jste nahrazovat mandlovou mouku kokosovou moukou? diky :)
OdpovědětVymazatM.