Pořád kolem sebe slýcháme různé názory o zdravém stravování. Mnozí si však neuvědomují, že jíst zdravě může být také pestré a zajímavé. Proč si například neudělat na večeři třeba pizzu? A dokonce ji můžete sníst celou a ještě ke všemu bez výčitek, má totiž oproti "normální" pizze minimum kalorií. Nikdy bychom také nevěřily, že to může být taková dobrota a že se to stane naším oblíbeným jídlem. Pokud nevěříte, vyzkoušejte!
Ingredience:
Těsto
- 2 vejce
- 1/2 květáku
- koření (bazalka, oregáno, sůl, pepř)
- rajčatový protlak bez cukru! - my používáme z Lidlu
- mozzarella
- rajčata
- houby
- olivy
- bylinky
Postup:
- Polovinu hlávky květáku rozmixujete v mixéru na co nejmenší kousky (klidně až kaši), přidáte 2 vejce a koření a vše pořádně rozmícháte.
- Dáte na plech vyložený pečícím papírem. Těsto vytvarujete do kruhu o výšce přibližně 1 cm a pečete cca 15 minut při 200 stupních. Poté vyndáte a těsto otočíte.
- Nyní přichází Vaše kreativní chvilka a můžete si vybrat cokoliv, co máte na pizze rádi. Já mám ráda rajčatový základ, takže dávám rajčatový protlak, poté mozzarellu, olivy, rajčata.
- Vrátíte do trouby na dalších 15 minut, aby se Vám mozzella roztekla, poté vyndáte.
- Úplně nahoru můžete přidat čerstvé bylinky nebo například nakrájený špenát či rukolu.
Dobrou chuť!💗
Komentáře
Okomentovat